zondag 29 januari 2012

Prachtige nieuwe werkjes en nog veel meer op deze koude Zondag



Hallo lieve volgers,


Ik wil dit bericht beginnen met een vervelend bericht...ons lieve DT-lid Jenny heeft een flinke smak gemaakt afgelopen week op een stukje gladde weg en zich daarbij enorm bezeerd. Ze heeft een een beschadigde oogkas, de rechterhelft van haar lichaam is zwaar gekneusd, en aan de linkerzijde heeft ze haar radius op 4 plekken gebroken!!!


Ze kan dus voorlopig helaas niet knutselen en we zullen het dus even moeten doen zonder haar mooie creaties. 


Natuurlijk wensen wij Jenny heel erg veel beterschap en hebben we gewoon contact met haar via de mail!




**NIEUWE WERKJES**


We hebben afgelopen week prachtige nieuwe paper pads van Die Cuts With A View binnengekregen in de webshop, en met dat papier hebben Joyce en Astrid een paar prachtige voorbeelden gemaakt.


Joyce

Joyce heeft deze prachtige vintage kaarten gemaakt, de eerste is gemaakt met het papier van het paper pad Coral Couture, en met het Bazzill cardstock Quartz en Aqua

Ook de mooie bloementjes van Kaisercraft en Mulberry zijn verkrijgbaar in de webshop



Deze andere prachtige vintage kaart heeft Joyce gemaakt met papier van het paper pad "Tattered Time" van Die Cuts With A View en met het cardstock Raven en Blank Check


Astrid

Astrid heeft dit fantastische notitieboekje gemaakt met papier van "Lemon Flower" 


Het zijn alledrie weer juweeltjes van werkjes, en ik ben dan ook echt heel erg trots en dankbaar dat deze twee lieve dames voorbeelden voor mij en mijn winkeltje maken!

Ik zal even de paper stacks laten zien die nieuw zijn in de collectie van Die Cuts With A View...we hebben er nog meer in de webshop staan, maar die zijn niet van de allerlaatste collectie...maar daarom natuurlijk niet minder mooi!!

De blokken kosten tussen de 18.50 euro en 19.95 euro per stuk, dat is niet heel goedkoop...maar je krijgt daarvoor wel 48 prachtige vellen van 30.5 x 30.5 cm, een deel van die vellen is bewerkt met glitter of foil.

Er zitten zelfs blokken tussen die maar liefst 180 vellen bevatten!!





Niet alleen deze prachtige paper pads van Die Cuts With A View zijn een nieuwe aanwinst maar ook de nieuwe collectie mallen van Cheery Lynn



Hierboven zie je twee van die prachtige mallen uit de nieuwe collectie, alle nieuwe mallen kun je zien in de webshop (te bereiken via de afbeelding rechtsboven op het blog)





**Workshops**


Ik had me aangemeld voor een workshop op 4 Maart a.s. die in Hoensbroek wordt gegeven door een bekend iemand uit de knutselwereld, i.v.m. privacy noem ik geen namen.


Nu krijg ik van die persoon een e-mail met de mededeling dat ze een dilemma heeft en mij daar graag even over wil spreken per telefoon. Ik ben niet zo een telefoonmens, en om dan meteen met een vreemde te praten aan de telefoon over een dilemma wat die persoon heeft...dat benauwt mij gewoon een beetje...dit heb ik ook zo naar haar gemaild...


De reactie die ik kreeg was dat ze het vreemd vond dat ik wel naar een workshop durfde te gaan waar allemaal vreemden waren maar dat ik niet met haar durfde te bellen. Nou..ik vond dat zo een rare reactie, en dat niet alleen...het is niet de eerste keer dat deze dame problemen maakt van haar kant..en ik heb nu echt zoiets van: laat die workshop maar lekker zitten. 


Ik snap ook eigenlijk niet zo goed waarom ik me had aangemeld voor de workshop, hihi. Ik vind het volgen van workshops eigenlijk ontzettend zonde van je geld, alles wat je moet leren kun je vinden op internet...en natuurlijk door heel veel oefenen!


Een gemiddelde workshop kost al snel 35 euro, voor die 35 euro kun je weer veel leuke spulletjes kopen! Als je naar youtube gaat en je tikt daar bijv in: copic markers, spellbinders, sizzix, etc et c..dan krijg je echt duizenden filmpjes met demonstraties, uitleg, en nog veel en veel meer.


Er zijn ook mensen die "online workshops" aanbieden tegen betaling, doe dit gewoon NIET..dit is echt zonde van je geld!!!




**KLEUREN MET FABER CASTELL POTLODEN**


Ik krijg van veel mensen de vraag hoe je het beste kunt kleuren met de Faber Castell potloden, omdat er nog nauwelijks iets te vinden is qua filmpjes, etc op internet over het kleuren met deze potloden is het moeilijk om dat goed te doen.


Er wordt hier en daar wel een afdrukje getoond wat is ingekleurd met de potloden, maar als mensen hun afdruk dan op die manier inkleuren zijn ze heel ontevreden over het resultaat. 


Ik zal hieronder even de uitleg delen van een hele lieve klant die al meer dan 20 jaar met de Faber Castell potloden werkt



  • begin NIEt met de donkere kleur, maar kleur het vlak in met de lichte kleur en vloeiende ronde bewegingen
  • pak een wat donkerdere kleur en kleur de stukjes waar je schaduw wil hebben met kleine vloeiende bewegingen over de lichtere kleur
  • neem de donkerste kleur en zet daarmee de "schaduw" dikker aan
Het zal misschien niet meteen goed lukken, maar ook hiervoor geldt: veel oefenen, oefenen, oefenen


EN....je kunt binnenkort hier voorbeelden zien van kaarten die zijn gemaakt met Faber Castell...zowel op wit als of kraft papier!!




**ERG LEUKE SITE MET DIGI STEMPELS & EEN HELE LEUKE CLUB**


Ik zit te wachten op mijn digitale stempels die ik gisteravond heb besteld. Ze zijn er nog niet omdat ik ze besteld heb bij een Amerikaanse site...en daar is het nu pas ochtend ofzo...


Ik heb trouwens stempels besteld van Krista Smith, neem eens een kijkje via onderstaande link want haar stempels zijn echt ERG leuk!!


http://www.etsy.com/shop/SaturatedCanaryDigis

Ik ben via het blog van Tiets Wolfard op de site van Krista gekomen, Tiets heeft een ontzettende leuke club genaamt "kaarten maken met Tiets". Via onderstaande link kom je bij haar club terecht, je moet je dan alleen even aanmelden!


http://kaarten-maken-met-tiets.clubs.nl/



Lieve groetjes,
Kim







19 opmerkingen:

  1. Wat lief dat je mijn club hier in je bericht noemt, dank je wel!!! Ik hoop dat je inmiddels je digi;s hebt want die zijn werkelijk zo geweldigggg gaaf!!! Succes met je winkel hoor en als ik eens iets voor je kan betekenen ,je weet me te vinden.
    Knuf Tiets
    O ja die faber potloden lijken me wel wat en als ik het goed begrijp doezel je daar niet mee of hoe zit dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tiets,

    Graag gedaan hoor, leuke pagina's, blogs of clubs vermeld ik graag even, en jouw club is ZEKER een leuke club!

    Iedereen die met de Faber potloden werkt is er helemaal enthousiast over, de mensen die er pas meer werken, maar ook de mensen die al ruim 20 jaar mee werken. Je hebt inderdaad GEEN doezelaar of terpentine nodig!

    Liefs,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb net op de club even vermeld dat jij ze verkoopt, toevallig was er van de week iemand die ernaar vroeg... enne pffff moet maar eens diep nadenken over die doos want ja ik ben niet snel tevreden en wil dan meteen alle kleuren hihihihih
    Liefs Tiets

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een lang bericht om te lezen Kim, ik vind je geposte kaartjes geweldig, mooi papier (ik heb mezelf helaas een papier-koop-verbod opgelegd.
    Gr. Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Tiets,

    Hahaha ik ken het wel hoor, wat betreft het niet snel tevreden zijn en alles "willen hebben"! Mail me anders even..

    Liefs,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Kim,

    Wat een verhaal en dat allemaal als je hobby commercieel gaat worden. Ik gun iedereen hun deel in dit creagebeuren. Ik ,als vrijwilliger, ben erg op onze clubcentjes. Dus ben ik blij met alle tips en aanbiedingen, die ik van medecreativelingen krijg.
    De workshops zijn voor veel mensen een dagje uit, dus zolang men dat leuk vind, laat ze.
    En Kim blijf jezelf en er boven staan ,diegene die commercieel zijn, moeten ook kritiek kunnen verwachten.
    Mijn opa zei altijd ( horecaman ) : Als je goed spul verkoopt, dan komen (en blijven) de klanten vanzelf.

    Grt. Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jeetje je maakt ons erg nieuwsgierig naar de potloden haha kan niet wachten om er mee te kleuren. Weer een verslaving erbij waarschijnlijk ! en ja de digi's van Krista zijn echt geweldig ik ben een groot fan ! en natuurlijk ook van Tiets haar cluppie (kan niet zonder)

    liefs Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat hebben de meiden weer mooie voorbeelden gemaakt, schitterend!
    Enne de rest van je lange bericht ;-) leuk om te lezen en gave nieuwe spulletjes maar helaas heb ik nog wat papier liggen en dat moet eerst op van mijzelf ;-)

    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hihi volgens mij zijn wij freubelaars allemaal gelijk, niet tevreden met een startset maar meteen alle kleuren... en ik was helemaal vergeten te zeggen dat ik de gemaakte kaarten van Joyce en Astrid geweldiggg zijn..ben niet voor niks trots dat ze ook in mijn team zitten!
    Liefs Tiets

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ja meid, ik weet wie je bedoelt en zolang het gaat zoals zij het wilt..geen vuiltje aan de lucht.Maar dit terzijde...jenny beterschap meid en de andere meiden...wat een mooie kaarten hebben jullie gemaakt zeg...knuf Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Kim, wat een prachtige dingen (kaarten en nieuwe spullen) laat je ons weer zien. Echt genieten is dat weer.
    Jenny, van harte beterschap.
    Groeten Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat voor leuke spulletjes zijn er allemaal toch te koop. Toch altijd zo moeilijk wanneer je moet kiezen.
    En petje af voor de kaartenmaaksters, want ze zijn fantastisch mooi gemaakt.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hi Kim,

    Ben ik helemaal vergeten om de kaartemaakster te vertellen, dat ze erg mooie kaartjes hebben gemaakt. Want uiteindelijk gaat het daarom.
    Ik heb weer leuke ïdeetjes gezien om te "lenen" LOL.

    Grt. Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk leuk leuk allemaal. Onder tussen lig ik hier onder de brievenbus te wachten op mijn Magnolia Doohickey stans mistletoe. Ik kon de verleiding niet weerstaan hoor en heb hem gekocht. Je hebt mooi producten Kim. Ik kom zeker weer langs.

    Groetjes,
    Nanda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk papier en nieuwe spulletjes weer. Maar ik moet mezelf verplichten om eerst op te werken wat ik heb, want dat is nog zoveel. En je verhaal over de workshop, ik had zo een vermoeden over wie het ging en blijkbaar heb ik gelijk. Tja, je hoort er wel meer rare verhalen over dus trek het je zeker niet aan. En gelijk heb je, als je even rondkijkt op internet kan je al heel veel terugvinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik weet dat deze workshop dame net twee dierbaren heeft verloren zou kunnen meespelen in haar manier van reageren?!

    Maar neemt niet weg dat workshops veel geld kosten. En dat om te leren plakken, knippen en kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hi kim,
    merci voor de tip van tiets, heb me al lid gemaakt. super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. @Sientje, nee het heeft niets te maken met het feit dat ze net twee dierbaren heeft verloren, dit gedrag vertoonde ze ruim een jaar geleden ook al!

    BeantwoordenVerwijderen